låna pengar utan uc

När man lånar pengar, eller köper en vara på avbetalning, görs en kreditprövning. Långivaren begär då en kreditupplysning som oftast kommer från upplysningscentralen ( UC). Varje sådan förfrågan registreras hos upplysningscentralen (som fortsättningsvis kommer att benämnas uc). Om man får för många sådana förfrågningar på sig, kan det påverka negativt om man senare vill ta ett större lån, till exempel för att köpa bostad. Därför är det många som vill låna pengar utan uc

Är det då möjligt att låna pengar utan uc? Ja, det går om man letar lite. Små, så kallade mikrolån kan gå att få utan att det registreras hos uc. Vissa av kreditgivarna av sådana lån gör egna kreditprövningar, som då således inte registreras hos uc. Andra använder andra  kreditupplysningsföretag än just uc, och då blir det heller ingen registrering där. Om man vill låna pengar utan uc är det därför sådana lån man får hålla sig till.

En utbredd missuppfattning är att inga långivare av sms-lån använder sig av kreditupplysning, men det är helt fel. Enligt svensk lag måste en långivare ta en kreditupplysning vid en låneansökan. Men, i vissa fall, om man är tidigare kund, kan man hos en del sms-långivare få låna pengar utan uc. Detta beror då på att man redan är kund, och naturligtvis då har skött tidigare lån, och därför kan de låta en låna pengar utan uc. Kreditprövning i sig måste som sagt inte automatiskt resultera i en registrering hos uc vilket kan vara bra att komma ihåg.

Varför låna pengar utan uc?

Det behöver inte nödvändigtvis vara oviljan att få för många förfrågningar hos  upplysningscentralen, som gör att man vill låna pengar utan uc. Anledningen till att man vill låna pengar utan uc, är desto oftare att man har betalningsanmärkningar, eller har en så låg lön att man tror att man inte kommer att få låna, om man måste gå igenom en kreditupplysning. I de fall man har anmärkningar är det dock större chans att man får ta lån med betalningsanmärkning än att man fårlåna pengar utan uc.

swedish_money5-bc7d0c152c53d048a7942580d4197ce66a1d06f6796a1f44182b66af9a455304

Om vi återigen tittar på mikrolånen, så finns det där, många möjligheter att få låna även om man har en betalningsanmärkning i bagaget. Är det inga större summor man vill låna, brukar det också gå att få lån trots att man har låg lön. Skulle inte långivaren vilja låna ut på grund av ovan nämnda orsaker, så kommer ju dessa fram även när kreditupplysningen tas genom annat företag än upplysningscentralen. Att låna pengar utan att långivaren får del av några uppgifter om låntagarens ekonomi är nog över huvud taget inte möjligt. Långivaren vill ju veta att man har en möjlighet att betala tillbaka sitt lån. Det är i så fall mer en fråga om att hitta långivare som bedömer kreditvärdigheten på andra parametrar än lönens storlek och betalningsanmärkningar. Då ska man främst leta bland de mindre aktörerna, eller nyetablerade kreditgivare. Dessa har ofta en liberalare bedömning, och där är chanserna större att få sitt lån.

låna pengar utan uc-Hur man kan låna pengar utan uc

Om man nu vill låna pengar utan uc, hur ska man då bära sig åt? Ett råd om man vill låna pengar snabbt utan uc är att, som ovan sagts, titta efter långivare som använder andra kreditupplysningsföretag. De är inte så många, och finns främst inom mikrolånsgruppen. Om man läser igenom de olika långivarnas lånevillkor, kan man för det mesta också hitta uppgifter om hur deras kreditupplysningar går till.

Sen finns det också långivare som erbjuder sammanslagen kreditupplysning. Det innebär att även om man ansöker om flera lån, tas det bara en kreditupplysning. Att låna pengar utan uc, kan alltså betyda att man får vara beredd på att lägga ner lite jobb på att försöka hitta de rätta långivarna.

Bläddra här för att veta mer om sms lån utan uc

relaterade taggar:

låna 10000 utan uc,låna utan uc